Négy évvel ezelőtti gyilkosságot derített fel a rendőrség

Kék hírek, 2022.05.27

Elfogták egy négy évvel ezelőtti szigetszentmártoni gyilkosság feltételezett tettesét - jelentette be a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány helyettese pénteken Budapesten.

Négy évvel ezelőtti gyilkosságot derített fel a rendőrség Latorovszky Gábor sajtótájékoztatóján közölte: kiderült, hogy a korábban eltűntként keresett holland férfit 2018 tavaszán a 68 éves magyar üzlettársa verte agyon egy vita hevében.

Felidézte, hogy a holland férfi hozzátartozója 2020-ban a budaörsi rendőrkapitányságon jelezte, nem tud kapcsolatba lépni rokonával. A nyomozás során feltérképezték a holland férfi kapcsolatrendszerét és kiderült, hogy a 68 éves Z. Józseffel évtizedes üzleti és baráti kapcsolatban állt. Közös cégeik voltak Magyarországon és Németországban is. Kiderült, hogy a holland férfit 2018 óta nem látta senki, az üzlettársa pedig mindenkinek azt mondta, hogy barátja külföldön tartózkodik.

A rendőrök felvették a kapcsolatot a német és a holland hatóságokkal, telefontársaságokkal, pénzintézetekkel, ám a férfinek semmi nyomát nem találták, ezért az volt a gyanújuk, hogy bűncselekmény áldozata lett, ezért bűntetőeljárást indítottak az ügyben - ismertette.

A holttestet végül május 25-én a Pest Megyei Kutató-Mentő szolgálat tetemkereső kutyájának segítségével találták meg a szigetszentmártoni ház udvarán, ott, ahová a tettes elásta - tette hozzá.

A gyanúsított Z. József beismerő vallomást tett; elmondta: 2018 tavaszán anyagi természetű vita során meglökte üzlettársát, aki elzuhant, legurult a lépcsőn és beverte a fejét, ő pedig ezután egy betonvassal agyonverte.

A főkapitányság emberölés gyanúja miatt őrizetbe vette a férfit, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását - mondta Latorovszky Gábor.
(MTI)

Galériánk

Négy évvel ezelőtti gyilkosságot derített fel a rendőrség Négy évvel ezelőtti gyilkosságot derített fel a rendőrség Négy évvel ezelőtti gyilkosságot derített fel a rendőrség
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!