Négy kábítószer-kereskedő ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

Kék hírek, 2022.09.21

Vádat emeltek négy kábítószer-kereskedő ellen - tudatta a Fővárosi Főügyészség közleményben szerdán az MTI-vel.

A vád szerint legkésőbb 2019 tavaszától az egyik férfi ismeretlen forrásból, rendszeresen, nagyobb tételekben szerzett be a marihuánát, kokaint és ecstasy tablettát. A kábítószereket a férfi budaörsi tartózkodási helyén tárolta, és értékesítette kábítószer-viszonteladással foglalkozó vevői, köztük az egyik vádlott-társa részére. A díler vádlott-társának alkalmanként legalább félkilós tételekben értékesítette a marihuánát, és elfogásukig legalább 544 darab ecstasy tablettát adott el neki.

A viszonteladó a kábítószert egy XXII. kerületi ingatlanban tárolta, porciózta és továbbértékesítette, részben nagyobb mennyiségben szintén kábítószer-viszonteladással foglalkozó harmadik vádlott-társának, aki egy bolgár állampolgárságú ismerősével - az ügy negyedik vádlottjával - ugyancsak értékesítő tevékenységet végzett. A két utóbbi vádlott közösen bérelt egy VI. kerületi lakást, elsősorban Budapest területén terjesztették a kábítószereket, elérhetőségüket internetes közösségi oldalakon angolul is hirdették, így sok külföldi is vásárolt tőlük.

A nyomozó hatóság 2020 májusában fogta el a négy vádlottat, a budaörsi, a XXII. és a VI. kerületi ingatlanban összesen több száz gramm marihuánát, több száz darab ecstasy tablettát és kokaint foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt fegyházbüntetés kiszabását indítványozta mind a négyükkel szemben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!