Négy-négy év börtönre ítéltek két lett embercsempészt

Kék hírek, 2022.09.02

Egyaránt négy év börtönbüntetésre ítélt és nyolc évre kiutasított Magyarországról a bíróság két lett férfit, akiknek kisteherautójában tizenhat migránst találtak a rendőrök augusztus elején a Veszprém megyei Kamond közelében a 8-as főúton.

A Veszprém Megyei Főügyészség MTI-hez pénteken eljuttatott tájékoztatása szerint a 19 és 25 éves vádlottak egy Szlovákiában bérelt gépkocsival augusztus 3-án hajnalban a magyar-szerb határ közelébe mentek, és ott egy mobiltelefonos applikáción keresztül megadott helyen vettek fel járművükbe tizenhat, magukat afgán állampolgárnak valló embert, hogy Ausztriába vigyék őket.

A közlemény szerint a migránsok embercsempész segítségével illegálisan léptek Magyarországra, és a szállításuk díjaként előzőleg 2500 eurós összegeket helyeztek letétbe.

A főügyészség hangsúlyozta: az áruszállításra kialakított kisteherautó személyek szállítására alkalmatlan volt, a migránsok annak biztonsági berendezések nélküli, levegőtlen rakterében, víz és élelem nélkül utaztak.

Ezért az Ajkai Járási Ügyészség sanyargatással elkövetett embercsempészés miatt állította bíróság elé a két lett vádlottat, akiket az Ajkai Járásbíróság csütörtöki ítéletében négy-négy év börtönbüntetésre ítélt és nyolc évre kiutasított Magyarországról.

Az ítéletet a vádlottak és védőik, valamint az ügyész is tudomásul vette, így az jogerős.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!