Nemzeti konzultáció - Azonosították a tömeges kitöltést lehetővé tevő programról posztolót

Kék hírek, 2020.12.17

Azonosította a rendőrség azt a férfit, aki a legutóbbi nemzeti konzultáció fiktív adatokkal történő tömeges kitöltését lehetővé tevő programról osztott meg videókat közösségi felületen - közölte csütörtökön a rendőrség a honlapján.

Közleményükben azt írták: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kiberbűnözés elleni főosztálya feljelentések alapján folytat nyomozást információs rendszer vagy adat megsértése bűntettének gyanúja miatt.

Az elsődleges információk szerint a legutóbbi nemzeti konzultáció weboldalát üzemeltető NISZ Zrt. az online kérdőív tömeges kitöltését észlelte - írták. Hozzátették: megállapították, hogy néhány azonos IP-címről többezres nagyságrendben érkeztek online kérdőívek. A tömeges kitöltésekről valaki egy közösségi felületen több olyan videót is közzétett, amelyeken az volt látható, hogy egy automatikus kitöltést lehetővé tévő program segítségével fiktív adatokkal válaszolják meg az online konzultációs kérdőívet.

A rendőrség tájékoztatása szerint a kibernyomozók az eljárás során azonosították a videók feltöltőjét, akinek tartózkodási helyén szerdán kutatást és lefoglalást tartottak. A férfi informatikai eszközeit a KR NNI munkatársai lefoglalták, ezeknek az eszközöknek a vizsgálata és elemzése jelenleg is folyamatban van - tették hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!