Nemzetközi embercsempész-hálózatot számolt fel a rendőrség

Kék hírek, 2020.09.27

Nemzetközi embercsempész-hálózatot számolt fel a rendőrség, a szervezet tagjai fejenként 500 és 1000 euró közötti összegért főleg arab és afrikai országokból érkező illegális migránsokat csempésztek át Szerbián keresztül Magyarországra még 2014-ben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) vasárnap a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a lengyel, líbiai, tunéziai és szír állampolgárokból álló bűnszervezet Magyarországról Nyugat-Európába akarta juttatni a migránsokat.

A szervezők és szállítók ellen a KR NNI már korábban befejezte az eljárást, de a banda tagjai ellen a magyar rendőrség mellett az osztrák és német hatóságok is eljárást folytattak, ítélet is külföldön született.

Mint írták: a KR NNI nyomozói azonosítottak egy 34 éves férfit is, aki a biztonsági határzárral akkor még nem védett szerb-magyar határon kísérte át a migránsokat. Ellene nemzetközi és európai elfogató parancsot bocsátottak ki, de kiderült, hogy a körözött férfit időközben Olaszországban más bűncselekmények miatt elítélték, büntetését egy pármai börtönben töltötte.

Szabadulása után az olasz hatóságok pénteken átadták a magyar rendőrségnek a férfit, akit a KR NNI nyomozói hat éve elkövetett bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették. Letartóztatásáról várhatóan hétfőn dönt a bíróság - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!