NIF: várhatóan iskolakezdésre 2x3 sávon haladhat a forgalom az M0-s hárosi Duna-hídján

Kék hírek, 2020.08.24

Várhatóan iskolakezdésre 2x3 sávon haladhat a forgalom az M0-ás hárosi Duna-hídján - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) az MTI-vel hétfőn.

Mint írták, rövidesen lezáródik az M0-ás autóút déli szektorának az M1-es autópálya felé vezető oldalán a folyamatban lévő átfogó vizsgálat első üteme. Hozzátették: a vizsgálat részeként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszéke által július 30-án elvégezett próbaterhelés adatai alapján az 1990-ben átadott Deák Ferenc (Hárosi) Duna-hídon, a Csepel-szigeti ártéri hídszerkezet 8. számú támaszánál további beavatkozás vált szükségessé, ennek megerősítése augusztus 26-ára elkészül.

A munkálatok elvégzése után a Csepel-szigeti ártéri hídon ismételt, a júliusit kiegészítő próbaterhelést tartanak a szakemberek, augusztus 27-én reggel - tették hozzá.

Mint írták, sikeres mérési eredmények esetén, várhatóan augusztus 28-30. között alakíthatja ki a Magyar Közút NZrt. a mindkét hídon a három-három forgalmi sávos forgalmi rendet a 6. számú főúti csomópont teljes értékű megnyitásával együtt.

A terelés kialakítása a tervek szerint az iskolakezdésre elkészül, ezzel jelentősen javítva a térségi közlekedés feltételeit - írták.

Hozzátették: a kialakítandó forgalmi rend lehetővé teszi, hogy a szakemberek az első ütemű vizsgálatok során szükségessé vált további átfogó vizsgálatokat biztonságban, a közúti forgalom legkisebb zavarása mellett tudják elvégezni. A mérések szeptember közepe és október vége között, vasárnap kora délelőtti időszakban történnek majd.

A vizsgálat után határozható meg az a végleges műszaki tartalom, amellyel a műtárgy további 30 éves biztonságos működését biztosítani tudjuk - közölte a NIF.

Mint írták, az üzemeltető Magyar Közúttal és kivitelezővel együttműködve a híd állapotát a közlekedők biztonsága érdekében fokozottan ellenőrzik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!