NÚSZ Zrt.: több mint 142 ezer éves autópálya-matrica kelt el az elővásárlási időszakban 2021-re

Kék hírek, 2021.01.15

A tavaly decemberi három hetes elővásárlási időszakban 2021-re csaknem 60 ezer éves országos e-matricát vettek meg az autópálya-használók, 4 ezerrel többet, mint egy évvel korábban a teljes hónapban - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) az MTI-vel pénteken. Az idei megyei pályamatricákból több mint 82 ezer fogyott.

Az online értékesítés aránya 33 százalékról 40 százalékra nőtt, vélhetően a járvány miatt - írták közleményükben.

A díjkategóriák alapján kishaszongépjárművekre 17 százalékkal, utánfutókra 9 százalékkal több éves matricát adtak el, mint egy évvel előtte. Személygépjárműveknél 3 százalékos a visszaesés, míg a buszok esetében a korábbi éves jogosultságnak csupán a 30 százalékát váltották meg az üzemeltetők.

Megyei matricákból a legtöbbet, csaknem 47 ezret Pest megyére váltották meg. A második Fejér megye 7,5 ezer darabbal, a harmadik Győr-Moson-Sopron megye 5,8 ezerrel.

A NÚSZ Zrt. az értékesítési adatokból arra következtet, hogy az autópályahasználók egyre tudatosabban tervezik meg a közlekedésüket.

A 2020-as jogosultságok 2021. január 31-én éjfélig érvényesek, a 2021-esek ehhez hasonlóan 2022. január 31-ig. A NÚSZ Zrt. internetes felületén kényelmi díj nélkül lehet megvásárolni az autópálya-matricákat - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!