Nyolc év fegyházat kapott a buszmegállóban várakozókra lövöldöző székesfehérvári férfi

Kék hírek, 2019.10.02

Nyolc év fegyházra ítélte és nyolc évre eltiltotta a közügyektől a Székesfehérvári Járásbíróság szerdán azt a férfit, aki tavaly áprilisban - a köznyugalmat súlyosan megzavarva - székesfehérvári otthona ablakából légpuskával öt célzott lövést adott le a szemközti áruházak parkolója környékén közlekedő, illetve a buszmegállóban várakozó személyekre.

A törvényszéki közlemény szerint a vádlottat lőfegyverrel visszaélés bűntettében, öt rendbeli testi sértés bűntettének kísérletében és garázdaság bűntettében mondták ki bűnösnek.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban részben felmentés, részben enyhítés érdekében fellebbezett - tették hozzá.

A vádlott engedély nélkül vásárolt meg egy légpuskát a hozzá tartozó távcsővel és lövedékekkel együtt, amelyeket az általa bérelt ingatlanban tartott, s amellyel a bűncselekményt később elkövette. A férfi által leadott lövések az egyik sértettet a jobb combján, míg a másik két kiskorú sértett egyikét a hátán, a másikat pedig a bal szeme alatt találták el.

A további célzott lövések a sértetteket nem találták el, a lövedékek mellettük a földbe csapódtak. Valamennyi sértett esetében fennállt a súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés kialakulásának veszélye.

A Fejér Megyei Főügyészség szerdai közleményében azt írta, hogy a Székesfehérvári Járási Ügyészség emelt vádat a lövöldöző ellen, s a bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a férfit, valamint fenntartotta a letartóztatását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!