Nyolcszáz jogsértést találtak a buszok és teherautók ellenőrzésekor a rendőrök

Kék hírek, 2018.10.24

Csaknem 800 jogsértést állapítottak meg a rendőrök a buszok és teherautók egy héten át tartó ellenőrzése során - írta honlapján a rendőrség szerdán.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a "Tispol Truck & Bus" elnevezésű, európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési és pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását vizsgálták. Október 15. és 21. között 3014 nehéz tehergépkocsit, ötszáz autóbuszt ellenőriztek, és 779 jogsértést állapítottak meg.

Azonnali közlekedési korlátozást öt nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni. Ebben a járműkategóriában 148 esetben a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban kellett intézkedni. Vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 95-ször, az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 78-szor intézkedtek. Hat tehergépkocsi-vezetőnél merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 62-szer a sofőr vagy utasa nem használta a biztonsági övet. A megengedett legnagyobb sebességet 206 járművezető lépte túl.

Az autóbusz-vezetők közül hét nem tartotta be a sebességhatárt. A vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt tizenegyszer, jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban kétszer, az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt háromszor kellett intézkedniük a rendőröknek - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!