TV műsor

Nyomkövetőt kap a gázpisztolyos biatorbágyi rablás gyanúsítottja

Kék hírek, 2019.10.17

Nyomkövetőt kap a bíróság döntése értelmében az a férfi, aki a gyanú szerint gázpisztollyal kirabolt egy élelmiszerboltot kedden Biatorbágyon.

A Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-vel azt közölte: a Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte a gyanúsított bűnügyi felügyeletét és nyomkövető eszköz alkalmazását, egyúttal elutasította a letartóztatásra irányuló ügyészségi indítványt.

A férfit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablással gyanúsítja.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított kedd éjjel símaszkot viselve bement egy biatorbágyi éjjel-nappali boltba és az alkalmazottra gáz-riasztópisztolyt fogva a bevételt követelte. A sértett átadta a kasszában lévő 140 ezer forint készpénzt a férfinak, aki a helyszínről futva elmenekült - olvasható a közleményben.

A bíróság a letartóztatásra vonatkozó indítvány elutasítását azzal indokolta, hogy a gyanúsított büntetlen előéletű, más büntetőeljárás nincs vele szemben folyamatban, bejelentett munkahelye és legális jövedelme van, rendezettek a családi körülményei, és folyamatosan ellenőrzött orvosi kezelés alatt áll.

A férfi a bűnügyi felügyelet ideje alatt engedély nélkül nem hagyhatja el a tartózkodási helyéül szolgáló ingatlant.

Az ügyész fellebbezett a döntés ellen, a gyanúsított és védője tudomásul vette a végzést, amely nem végleges, de végrehajtható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!