Nyugdíjas otthon használati jogát adták el többször

Kék hírek, 2021.10.13

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli házaspárral szemben, akik egy szegedi nyugdíjas otthonban értékesítették többszörösen ugyanazon apartmanok használati jogát.

A vádirat szerint a házaspár egy szegedi székhelyű cég vezetői voltak, amely egy időotthont üzemeltett Szegeden. A céggel szerződött időskorúak bérleti szerződés keretében holtig tartó haszonélvezeti joghoz jutottak az idősotthonban. Az apartmanokért több milliós bérleti díjjat fizettek az idősek.  

A vádlott házaspár azonban a bérleti szerződésben foglalt korlátozások és tilalom ellenére két olyan apartman esetében is, amelyeket a bérlők nem használtak, az apartmanok bérleti jogát újra értékesítették. Ráadásul az egyik apartmanba az új bérlő be is költözött.

A vádlottak az apartmanok használati jogának ismételt értékesítésével a sértetteknek az egyik apartman esetében 3 millió, míg a másik apartman esetében 8 millió forint kárt okoztak a 2016. és 2017. évben megkötött újabb bérleti szerződésekkel.

A járási ügyészség a vádlottakkal szemben a kár nagysága szerint minősülő, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat. A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni - olvasható az ügyészség közleményében.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!