Olasz maffiatagokat fogtak el a spanyol hatóságok

Kék hírek, 2019.02.05

A spanyol hatóságok felszámolták a dél-spanyolországi Costa del Solon tevékenykedő egyik legjelentősebb és legerőszakosabb drogcsempészbandát, amelynek tagjai az olasz Camorra bűnszervezethez tartoznak - közölte a spanyol csendőrség kedden.

A tájékoztatás szerint a Marverick II elnevezésű műveletben tizennégy embert vettek őrizetbe, és további hét embert gyanúsítanak az ügyben.

A bűnözői csoportot egy Málagán élő olasz család, apa és két fia irányította, akik spanyol, brit, marokkói, román és dominikai állampolgárságú társaikkal más kábítószer-kereskedők kifosztására és elrablására szakosodtak.

A megszerzett drogot, elsősorban hasist, lakókocsikban elrejtve csempészték át az olasz fővárosba, futárjaikat nyaraló turistáknak álcázva.

A kábítószert a nápolyi székhelyű Camorra római ágának, a Marranella-klánnak a közreműködésével értékesítették, amelyhez a banda vezetői tartoznak - részletezte a hatóság.

A spanyolországi nyomozás azután kezdődött, hogy tavaly tavasszal az olasz hatóságok egy akcióban a klán 42 tagját letartóztatták, és mintegy kétmillió euró értékű vagyont zároltak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!