ORFK: könnyített határellenőrzést vezettek be a várakozási idő csökkentése érdekében

Kék hírek, 2022.08.27

Könnyített határellenőrzést vezettek be a várakozási idő csökkentése érdekében szombat délután, mivel a 13 órakor keletkezett informatikai hiba továbbra is fennáll - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata a police.hu oldalon.

Nem sokkal 15 óra előtt azt írták, a rendőrök minden megtesznek annak érdekében, hogy az informatikai rendszerprobléma ellenére a határátkelőhelyeken a várakozási idő csökkenjen. Hozzátették: a hiba kijavításán a szakemberek folyamatosan dolgoznak.

Korábban arról tájékoztattak, hogy informatikai rendszerprobléma okoz gondot 13 órától a közúti határátkelőhelyeken és a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren, ezért hosszabb várakozásra kell számítaniuk az utazóknak.

A rendőrség a külföldre utazóknak azt ajánlja, hogy elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!