Orosz lap: Nincs összefüggés a permi nyomozó öngyilkossága és az egyetemi ámokfutás között

Külföld, 2021.09.24

Nincs összefüggés a permi egyetemen elkövetett ámokfutás és aközött, hogy Szergej Szarapulcev, a kiemelt bűnügyekben eljáró orosz Nyomozó Bizottság (SZK) Permi területi parancsnokságának nyomozati csoportfőnöke önkezével vetett véget az életének - közölte pénteken a Kommerszant című napilap.

A Szarapulcev ezredes búcsúüzenetére hivatkozó lap szerint a nyomozó személyes, nem pedig a munkájával összefüggő okok miatt követett el öngyilkosságot. A Kommerszant úgy tudja, hogy a nyomozó már tavaly is öngyilkosságra készült és már akkor is írt búcsúüzenetet, amelyet akkor sem a kollégáihoz vagy a hozzátartozóhoz, hanem Istenhez intézett.

Az újság szerint Szarapulcevnek nem voltak konfliktusai a munkahelyén és vizsgálat nem folyt ellene. Egy nappal korábban a lap az ezredes tragédiájával kapcsolatban említést tett a regionális ingatlanpanamákról, amelyekre Alekszandr Basztrikin, az SZK elnöke is felfigyelt, továbbá az ámokfutásról is. Az öngyilkosság és bűnügyek közötti esetleges összefüggéssel kapcsolatban hivatalos nyilatkozat nem hangzott el.

A permi egyetemen egy 18 éves diák hétfőn agyonlőtt hat embert, öt nőt és egy férfit. A halálos áldozatok életkora 18-66 év közötti volt.
Az incidensnek 47 is sérültje volt, 19-en közülük lőfegyvertől sebesültek meg. 12 embert a szibériai város kórházaiban ápolnak, hetet pedig repülőgéppel Moszkvába szállítottak. Itt négy sérültet lélegeztetőgépre kötöttek.

Sajtóértesülések szerint az egy rendőr által lőfegyverrel ártalmatlanná tett támadó állapota is súlyos, az egyik lábát részben amputáni kellett. A gyanúsított pénteki tájékoztatás szerint eszméletéhez tért.

A Permi terület kormánya a halálos áldozatok hozzátartozóinek 1 millió rubel (mintegy 4 millió forint), a sérülteknek pedig 500 ezer rubel (mintegy 2 millió forint) fájdalomdíjat utalt ki. A sérültek közül hárman külföldi állampolgárok.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!