Összesen 22 tüntetőt vettek őrizetbe két nap alatt, 11-en büntetett előéletűek FRISSÍTETT (BRFK-szóvivő)

Kék hírek, 2018.12.14

Összesen 51 tüntetőt állítottak elő, 22-öt vettek őrizetbe a szerdai és csütörtöki budapesti demonstrációkkal kapcsolatban - erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője pénteken az MTI-nek. Csécsi Soma azt is elmondta: a tüntetéseken tizennégy rendőr sérült meg.

A BRFK szóvivője közölte: a szerdai tüntetéssel összefüggésben 35, a csütörtökivel kapcsolatban 16 embert állítottak elő.

A szerdai demonstráció után a rendőrök 13, a Központi Nyomozó Főügyészség 5 embert vett őrizetbe. A csütörtöki demonstrációval kapcsolatban négy ember van őrizetben.

Csécsi Soma elmondása szerint az előállítások indokai között garázdaság, rongálás, lopás, és hivatalos személy elleni erőszak szerepel.

A rendőrök előállítottak egy belga és egy német állampolgárt is, velük szemben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el, hivatalos személy elleni erőszak miatt.

A csütörtöki tüntetéseken az előállítások mellett majdnem 300 embert igazoltattak, közülük 201 ember ellen közlekedési szabálysértési feljelentést tettek.

A szerdai tüntetéseken kilenc rendőr, csütörtökön pedig további öt sérült meg.

Az MTI úgy tudja, hogy a szerdai tüntetéseken előállítottak közül tizenegy ember büntetett előéletű (többi között lopás, garázdaság miatt).
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!