Pályázatot hirdet a BRFK roma középiskolásoknak

Kék hírek, 2019.04.29

Pályázatot hirdet a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) roma középiskolásoknak tanulmányaik sikeres befejezéséhez.

Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a pályázatot olyan magyar állampolgárságú, büntetlen előéletű roma fiatalok nyújthatják be, akik a középiskola első három évfolyamának valamelyikébe járnak, év végi tanulmányi átlaguk legalább hármas, és egyik tantárgyból sem kell évet ismételniük.

A 2019/2020-as tanévre szóló pályázat feltétele az is, hogy a pályázóknak valamely rendészeti szakközépiskolába vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi karára kell jelentkezniük, teljesíteniük kell a képzést, majd hivatásos szolgálati viszonyt kell létesíteniük.

A pályázatot elnyerőknek a rendőr-főkapitányságok teljes mértékben megtérítik a szállás és a menzai ellátás költségeit, valamint tanévenként 25 ezer forint ruházkodási segélyt és maximum 4500 forint tanszersegélyt adnak. A diákok az előző félév végi tanulmányi eredményüktől függően havonta 2000-5000 forintot is kapnak.

A pályázatokat június 30-ig lehet elküldeni a BRFK vezetőjének, aki a bizottság javaslata alapján augusztus 31-ig dönt a támogatások odaítéléséről.

További információk a www.police.hu/hu/a-rendorsegrol/kepzes/roma-palyazatok honlapon találhatók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!