Paprikaspray-vel fújt le egy utast a metrón, vádat emeltek ellene

Kék hírek, 2021.07.02

Közérdekű üzem működésének megzavarása miatt emelt vádat a Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség egy 29 éves férfi ellen, aki paprikaspray-vel fújt le egy férfit egy metrókocsiban, amitől több utas rosszul lett, pánikba esett, őket - vészfékezés után - a metróalagúton keresztül vezették ki az állomásra.

Átadták a 3-as metró megújult déli szakaszát A Fővárosi Főügyészség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a vádiratot ismertetve azt írta: a férfi 2018. november 24-én a józsefvárosi Baross téri aluljáróban szóváltásba keveredett egy másik férfival, akit követett egy metrószerelvényre is.

Mialatt a szerelvény az állomáson várakozott, a 29 éves férfi mintegy egy méterről paprikaspray-vel arcon fújta a férfit, majd elhagyta a kocsit.

A paprikaspray permete szétszóródott a metrókocsiban, amitől több utas rosszul lett, pánikba esett, és emiatt a metrókocsi ajtajain és ablakain többen dörömbölni kezdtek - írták.

A szerelvény vészfékezés után az alagútban állt meg, a metróvezetőnek nem volt lehetősége újra elindulni, így az utasokat a metróalagúton keresztül kimenekítették.

Az eset miatt az Örs vezér tere és a Deák tér közötti szakaszon több órán keresztül szünetelt a metróközlekedés, 28 járat maradt ki, a kimaradó járatokat autóbuszokkal kellett pótolni, emiatt több mint félmillió forint kár keletkezett.

A VIII. kerületi ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a vádlottal szemben.

Fotó: Illusztráció
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!