Peruban bűnözők megtámadtak egy szállót, benne több tucat turistával

Kék hírek, 2019.02.20

Fegyveres bűnözők megtámadták a délkelet-perui Reserva Amazónica de Inkaterra nevű turistaszállót, és rövid időre túszul ejtették az ott tartózkodó több tucat, kínai és más állampolgárságú turistát és a szálló személyzetét - számolt be szerdán a perui média.

Az Exitosa nevű perui televíziós csatorna értesülése szerint csaknem 40, kínai és amerikai turistát, míg az RPP nevű perui műsorszolgáltató honlapja szerint 35 kínai és 17, egyéb állampolgárságú turistát ejtett túszul az egyes források szerint venezuelaiakból és kolumbiaiakból álló csoport.

José Koechlin, az Inkaterra üzemeltetője szerint a bűnözők ki akarták rabolni a szállót. Eközben az Inkaterra egyik idegenvezetője szembeszállt az egyikükkel, és megsebesült. A támadók ezt követően kereket oldottak. Az idegenvezető később belehalt sebesülésébe - erősítették meg a helyszínre kiérkező rendőrök és nyomozók.

A délkelet-perui Madre de Dios megye - ahol a szálló is található - regionális kormányzója, Luis Hidalgo Okimura aggodalmának adott hangot az esettel kapcsolatosan. Elmondása szerint az incidens helyi idő szerint kedd éjszaka történt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!