Rendőr fenyegetése miatt négy év börtönre ítéltek egy férfit

Kék hírek, 2018.08.09

Négy év börtönbüntetésre ítélt a Szerencsi Járásbíróság egy férfit, aki trágár szavakkal illetett és megfenyegetett egy rendőrt júliusban egy borsodi kisvárosban - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) csütörtökön az MTI-vel.

Keresztes Imre főügyész azt írta, a 44 éves férfi július 25-én ittasan, bozótvágóval hadonászva életveszélyesen megfenyegetett egy rendőrt, aki élettársára az ebrendészeti előírások megsértése miatt bírságot szabott ki.

A rendőr felszólította, hogy hagyja abba, majd gumibottal a karjára ütött. Mivel a férfi ezután is ellenállt, a rendőr testi kényszert alkalmazva megbilincselte - olvasható a közleményben.

A férfi az előállítás közben a rendőr zászlóst és a vele lévő rendőrhallgatókat kiabálva többször trágár szavakkal illette és fenyegette - tette hozzá a főügyész.

Előállításakor a férfi panasszal élt a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen, a Debreceni Járásbíróság viszont a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye miatt elrendelte a letartóztatását.

A Szerencsi Járásbíróság szerdán felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette és becsületsértés vétsége miatt négy év börtönbüntetésre ítélte a férfit, és a büntetés mértéke miatt fenntartotta a letartóztatását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!