TV műsor

Sérültet mentett ki a Mátyás-hegyi-barlangból a Magyar Barlangi Mentőszolgálat

Kék hírek, 2019.12.10

Megsérült egy 32 éves nő a Mátyás-hegyi-barlangban kedden este; a Magyar Barlangi Mentőszolgálat 26 emberrel, köztük orvosi teammel érkezett a helyszínre, ahol ellátták a sérültet, és egy óra alatt a felszínre hozták - közölte a barlangi mentőszolgálat az MTI-vel.

Sérültet mentett ki a Mátyás-hegyi-barlangból a Magyar Barlangi Mentőszolgálat A nő a bejárattól nagyjából 300 méterre, 30 méter mélységben sérült meg, a barlangi mentőszolgálat speciális hordágyban hozta a felszínre, ahonnan a mentőszolgálat kórházba vitte.

A Mátyás-hegyi-barlang része a Pál-völgyi-barlangrendszernek, körülbelül 32 kilométer hosszával az ország leghosszabb barlangrendszere - írták. A barlang Pál-völgyi-barlang része mindenki számára látogatható, míg a Mátyás-hegyi-barlangban overálos túrák zajlanak. A keddi balesetet a Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat - Verocs- Mozgás és Élményterápiás Szakosztályának túráján történt. A szakosztály 20 éve mozgás-, látás-, hallássérült gyerekek túráztatását végzi a barlangban terápiás célból.
(MTI)

Galériánk

Sérültet mentett ki a Mátyás-hegyi-barlangból a Magyar Barlangi Mentőszolgálat Sérültet mentett ki a Mátyás-hegyi-barlangból a Magyar Barlangi Mentőszolgálat Sérültet mentett ki a Mátyás-hegyi-barlangból a Magyar Barlangi Mentőszolgálat Sérültet mentett ki a Mátyás-hegyi-barlangból a Magyar Barlangi Mentőszolgálat
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!