Súlyos buszbaleset történt Varsóban, egy halott, több sebesült

Kék hírek, 2020.06.25

Lezuhant egy közúti felüljáróról a varsói tömegközlekedési vállalat egyik autóbusza csütörtökön, a balesetben egy ember meghalt, tizennyolcan megsérültek - közölte a lengyel közszolgálati televízió.

A csuklós busz, amelyen a baleset pillanatában mintegy negyvenen utaztak, egy elágazásban áttörte a felüljáró védőkorlátját és kettészakadt: az elülső rész az odalent haladó Visztula parti főút kerékpárútjára zuhant, míg hátsó része fennakadt a korláton.

Mentők, légimentők és húsz tűzoltó alakulat szállt ki a baleset helyszínére. A rendőrség kerülőutakra terelte a forgalmat a Gdansk felé vezető főútról.

Tizennyolc sérültet - köztük két kiskorút - kórházba szállítottak, ötük állapota súlyos. A buszvezető könnyebb sérüléseket szenvedett.

A helyszínt megszemlélő Konstanty Radziwill mazóviai vajda újságíróknak azt mondta: a sofőrről megállapították, hogy józan volt.

Rafal Trzaskowski varsói főpolgármester, aki a baleset miatt megszakította a vasárnapi elnökválasztás előtti vidéki kampányútját, elmondta: a jármű "szinte új volt", a kocsivezető pedig egy fiatalember, aki "valószínűleg rosszul lett".

Ezt a változatot valószínűsítette a rendőrség szóvivője is, aki azonban aláhúzta: a baleset körülményeit még vizsgálják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!