Súlyosbította öt ember büntetését kábítószer-kereskedelem miatt a Győri Ítélőtábla

Kék hírek, 2022.10.07

Súlyosította egy nő és négy férfi büntetését kábítószer-kereskedelem miatt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: kábítószer-kereskedelem miatt a Tatabányai Törvényszék idén februárban három és hét év közötti szabadságvesztésre ítélte az öt vádlottat.

Az ügyészi indítvánnyal egyezően a táblabíróság öt és tizenegy év közötti, fegyházban végrehajtandó büntetésre súlyosította a vádlottak büntetését.

A jogerős ítéleti tényállás szerint az ötödrendű vádlott kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt kiszabott jogerős szabadságvesztését töltötte egy büntetés-végrehajtási intézetben, ahonnan egy illegálisan tartott telefonon azzal hívta fel a negyedrendű vádlottat, a feleségét, hogy folytassa az általa korábban elkezdett tevékenységet.

A nő 2019 júliusában a harmadrendű vádlottól kábítószert vásárolt, amelyet eladott az elsőrendű vádlottnak.

Ezt követően az ötödrendű vádlott telefonon felvette a kapcsolatot a kábítószert megvásárló férfival és megállapodtak, hogy a feleségétől ismét drogot vásárol.

Az adásvételben a másodrendű vádlott is részt vett Kisbéren, ahol elfogták őket.

Az értékesített és az arra szánt kábítószer mennyisége tízszeresen meghaladta azt a mennyiséget, amely fölött legsúlyosabbnak minősül a bűncselekmény.

A táblabíróság a súlyosítás indokaként azt jelölte meg, hogy a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elszaporodtak, és ez komoly veszélyt jelent a társadalomra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!