Szombattól újraindul a forgalom a balatonfenyvesi kisvasúton

Kék hírek, 2019.05.30

Szombattól újraindul a forgalom a balatonfenyvesi kisvasúton a nyári turistaszezon idejére - közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel. A márciusban elkezdett, teljes forgalomszüneteléssel járó pályafelújítás ősztől folytatódik Balatonfenyves és Somogyszentpál között.

Június 1-jétől naponta akár 14 járattal utazhatnak a kirándulók a nagybereki tájakat bejáró vonalon.

Június közepéig munkanapokon napi öt vonatpár közlekedik, hétvégén és június közepétől augusztus végéig mindennap hét vonatpár indul. A 14 kilométeres utat 40 perc alatt teszik meg a kisvonatok.

Az 1950-től eredetileg gazdasági vasútnak épült vonalon mára nyaranta jelentős a balatoni kirándulóforgalom, de a somogyszentpáliak és imremajoriak számára a közösségi közlekedést is ezek a kisvonatok jelentik.

A kerékpárok szállítására egy poggyászteres kocsit alakítottak át, amelyet előzetes bejelentésre állítanak forgalomba.

A kisvasút végállomása a dél-balatoni vasútvonal Balatonfenyves állomásán található. A kisvonatokon regionális tarifa van érvényben, ezért az országos árakhoz képest 25 százalékkal olcsóbban lehet jegyet váltani.

A pályafelújítás ősszel folytatódik: szeptember 9-től november 30-ig ismét lezárják a vonalat, ekkor Balatonfenyvesről pótlóbuszok közlekednek majd Somogyszentpál és Pálmajor felé is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!