Terrorizálta élettársát egy salgótarjáni férfi, vádat emeltek ellene

Kék hírek, 2022.09.19

Életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emeltek egy 32 éves salgótarjáni férfi ellen, aki másfél éven át rendszeresen bántalmazta élettársát - tájékoztatta a Nógrád Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A pár 2019 februárjától élt élettársi kapcsolatban a nő salgótarjáni otthonában, ahol a férfi ittas állapotban rendszeresen bántalmazta - írták.

Először 2019 novemberében egy vita után úgy megverte a sértettet, hogy el kellett távolítani a lépét. Ezután egyre gyakoribbak lettek a bántalmazások: a férfi 2020 januárja és 2021 áprilisa között többször seprűnyéllel és bottal ütötte, ököllel verte, sőt meg is rugdosta a nőt. 2020 júniusában a sértett az édesanyjánál keresett menedéket. A vádlott oda is követte és kérte, hogy beszéljenek és menjenek el vásárolni. A nő beült a férfi autójába, aki egy földútra vitte őt, ahol hajánál fogva kirángatta a kocsiból és egy léccel ütötte. Közben számon kérte, hogy miért zavarta el korábban, és azt akarta, hogy újra együtt éljenek. Amikor hazaindultak, a nő kikéredzkedett az autóból és megpróbált elfutni, de a férfi utolérte, ököllel megütötte, megrúgta, majd elhajtott - ismertették.

A főügyészség közölte: a léprepedés tényére tekintettel életveszélyt okozó testi sértés, kapcsolati erőszak és személyi szabadság megsértése miatt emeltek vádat a férfi ellen.

Arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a főügyészség 7 év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a Balassagyarmati Törvényszéknek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!