Tíz évre ítéltek egy macedón kábítószercsempészt

Kék hírek, 2020.01.21

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy macedón férfit, aki 15 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Nyugat-Európába csempészni 2017-ben, néhány héttel azután, hogy hazájában szabadult a börtönből.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és a szabadságvesztés mellett nyolc évre kiutasította Magyarország területéről.

A vádlottat Szkopjéban 2010 márciusában ítélték emberölés miatt jogerősen nyolc év hat hónap börtönre. Büntetéséből kedvezménnyel 2017 januárjában szabadult. A férfinak nem volt munkahelye, ismeretlenekkel megállapodott abban, hogy marihuánát csempész Nyugat-Európába. Megszerzett egy gépkocsit, melynek első ülése alatt a merevítő lemezek kivágásával és a lábtér padlózatának megemelésével egy dupla falú üreget alakítottak ki. A megbízók 32 csomagban, mintegy 15 kilogramm marihuánát helyeztek el a kialakított rejtekhelyben.

A vádlott az autóval 2017. január 26-án jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen, ahol a pénzügyőrök megtalálták a drogszállítmányt, amely hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának 1,8-szerese volt.

A vádlott az eljárás során következetesen tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Döntésével a táblabíróság súlyosította az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által a vádlottra kiszabott nyolc és fél éves büntetést. Joó Attila tanácsvezető bíró az indoklás során kifejtette, az elsőfokú bíróság a vádlott társadalomra veszélyességéhez mérten eltúlzottan enyhe büntetést szabott ki, amikor nem vette kellőképpen figyelembe, hogy a férfi a kábítószer csempészetét a korábbi, emberölésért kiszabott büntetéséből feltételesen szabadulva, mindössze 24 nappal a börtön elhagyása után követte el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!