Tíz évvel ezelőtti halálos bántalmazás gyanúsítottját tartóztatta le a bíróság

Kék hírek, 2018.07.11

Elrendelte a Nyíregyházi Járásbíróság egy a Dominikai Köztársaságban elfogott férfinak a letartóztatását, aki még 2008-ban olyan súlyosan bántalmazta élettársát, hogy a nő később belehalt sérüléseibe - közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője szerdán az MTI-vel. A végzés nem jogerős.

Sörös László közleményében azt írta, a halált okozó testi sértés bűntettével gyanúsított férfi 2008. május 3. és 5. között a nyíregyházi lakásukban ütötte és rugdosta élettársát, majd távozott. Az eszméletlen nőt május 5-én az egyik ismerőse találta meg, az asszony az orvosi ellátás ellenére május 11-én meghalt a kórházban.

A férfi a hatóságok elől ismeretlen helyre szökött és csak nemzetközi elfogatóparancs eredményeként sikerült több mint tíz év elteltével a Dominikai Köztársaságban elfogni és Magyarországra hozni - ismertette a szóvivő.

Sörös László hozzátette, a bíróság szerint a letartóztatás indokolt, mivel a gyanúsított korábban már megszökött, így fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az, hogy megpróbálná kivonni magát a büntetőeljárás alól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!