Tíz hónappal balesete után először járt a világbajnok holland kerékpáros

Kék hírek, 2022.10.25

Tíz hónappal súlyos balesete után először tudott sétálni a kerékpáros Amy Pieters - számolt be kedden a cyclingnews szakportál.

A 31 esztendős holland bringás tavaly decemberben, Spanyolországban edzés közben járt szerencsétlenül, a fejét ért sérülések olyan súlyosak voltak, hogy meg kellett műteni. Azt követően mesterséges kómában tartották előbb az alicantei kórházban, majd Hollandiában, eszméletét április végén nyerte vissza.

Csapata, a Vas Kata Blankát is soraiban tudó SD Worx kedden közösségi oldalán tett ki egy fotót Pietersről, amint támaszkodva bár, de óvatos lépéseket tesz.

"Kis segítséggel felkelt a székéből és tett néhány lépést" - írta a csapat, amely hozzátette: Pieters beszélni még nem tud, így nehezen fejezi ki magát.

"Türelmesnek kell lennünk és bizakodnunk. Meggyőződésünk, hogy Amy szép dolgokat fog még nekünk mutatni" - szögezte le az SD Worx.

Pieters pályán - madisonban - háromszor nyert vb-aranyat, országúton pedig 2019-ben tagja volt a vegyes váltó csapatidőfutamban vb-győztes holland sornak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!