Tizenkét év fegyházra ítéltek egy hajléktalant, aki késsel bántalmazta társát

Kék hírek, 2024.05.14

Duplájára emelve a büntetést jogerősen 12 év fegyházra ítélt a Győri Ítélőtábla egy hajléktalan férfit, aki megverte és késsel megvágta társát egy veszekedés során.    

A tábla keddi ítéletéről beszámolva a Győri Fellebbviteli Főügyészség az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a hajléktalan, ittas állapotban lévő férfiak a 2022. november 10-ről 11-re virradó éjszakát egy székesfehérvári önkiszolgáló mosodában töltötték.

A vádlott több mint hét órán keresztül folyamatosan bántalmazta, megalázta a sértettet: többször megütötte, megrúgta, leköpte, késsel megvágta a nyakát és mindkét arcfelét.

A sértettől elvett két öngyújtót, egy karórát, valamint vágott dohányt is.

A bántalmazott sértett sérülései nyolc napon belül gyógyultak, azonban a nyaka elleni késes támadás akár halálos sérülést is okozhatott volna - olvasható a közleményben.

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és rablás miatt a Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat hat év börtönbüntetésre ítélte azzal, hogy a büntetés kétharmadának letöltése után feltételes szabadságra bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott és a védő is fellebbezett.

A tájékoztatás szerint a Győri Ítélőtábla kedden kihirdetett határozatában egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával: a vádlott cselekménye nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletének minősül, ezért és a rablás miatt 12 év fegyházbüntetésre ítélte és kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!