Tizenkét éve ölt, most emeltek vádat ellene

Kék hírek, 2021.02.18

Emberölés miatt vádat emelt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki 2009. január elsején Leányváron olyan súlyosan bántalmazott egy idős nőt, hogy az életét vesztette - közölte a megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Reszl Ildikó tájékoztatása szerint az elkövető a sértett egyik unokájának barátja volt, és több alkalommal együtt italoztak a házban. A gyilkosság napján a férfi ismét az unokát akarta felkeresni, deaz nem volt otthon. Az asszony itallal kínálta, majd távozásra szólította fel.

Az ittas férfi meglökte az idős asszonyt, aki földre esett; a férfi többször bántalmazta, nagy erővel megragadta a nyakát, rátaposott, rátérdelt a mellkasára, majd magára hagyta.

Az asszony holttestét több nap múlva találták meg. Az elkövető felderítésére akkor a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

A tettes azonosításáról 2019 decemberében tartott sajtótájékoztatót a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője. Petőfi Attila elmondta, a házban talált DNS-nyomok vezettek el az elkövetőhöz, aki akkor is börtönben volt, rablás miatt.

A férfit kihallgatták, kezdetben tagadott, később azonban beismerte tettét.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a piliscsévi férfi jelenleg is börtönben van. Az emberölési ügyben a most lezárult nyomozás alapján emeltek vádat ellene.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!