Tizennégy év fegyházra ítélték a haragosai ingatlanán gyújtogató kékcsei férfit

Kék hírek, 2020.11.16

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélték hétfőn, nem jogerősen azt a kékcsei férfit, aki 2018 nyarán többször életveszélyesen megfenyegette a vele haragban lévő falubelieket és felgyújtotta házaik melléképületét.

Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljutatott közleményében azt írta, B. K. vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére és védekezésre képtelen személyek sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, valamint rongálás és magánlaksértés bűntettében találta bűnösnek az elsőfokon eljáró törvényszék.

Az ítéleti tényállás szerint a férfi több falubelijével haragban volt, őket és családtagjaikat többször életveszélyesen megfenyegette azzal, hogy rájuk gyújtja házaikat. Az első esetben 2018. június 15-én éjjel a vádlott belopózott egyik haragosa kertjébe és öngyújtóval felgyújtotta a kertben található melléképületet, amitől az teljesen leégett. Hat nap múlva ugyanezen az ingatlanon a fatárolót égette fel, harmadszorra pedig a vályogház nyári konyhájánál rakott tüzet, de a lángok csak az ajtót égették meg.

Június 29-én a vádlott bement egy másik haragosa telkére és felgyújtotta a melléképületet, a tulajdonos és ismerőse viszont időben észlelte a tüzet. A vádlott később egy 80 éves, mozgásában korlátozott asszony fatárolóját gyújtotta fel, a lakást is veszélyeztető tüzet a helyszínre érkező tűzoltók fékezték meg, a házban alvó idős nőt még idejében kimenekítették az épületből. A vádlott ugyanígy gyújtogatott a szomszédos településen élő korábbi élettársa és egy másik, idős haragosa telkén is; előbbi helyen a tűzoltók avatkoztak közbe, a másik esetben pedig a tetőszerkezetet égették le teljesen a lángok - ismertette Resán Dalma.

A 2018 júliusától letartóztatásban lévő vádlott az eljárás során beismerte a gyújtogatásokat, de azzal védekezett, hogy nem akart embert ölni, ezért gyújtotta fel kizárólag a melléképületeket - jegyezte meg a szóvivő.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés, illetve enyhébb büntetés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést, az ügyész három munkanap gondolkodási időt tartott fent.

A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!