Tízmilliós kárt okoztak a műemlékben a fiatalok

Kék hírek, 2023.01.31

Lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az ellen a két fiatal ellen, akik bronz puskagolyókat loptak el az egyik budapesti emlékműről.

Műemléket rongáltak A két fiatal a Budapest V. kerületében található Véres Csütörtök-emlékművet szemelte ki magának január 24-én délután, amelynek a felújítás alatt álló homlokzatán elhelyezett szimbolikus bronz puskagolyók közül 11 darabot egy kalapáccsal levertek, majd zsebre raktak. A két férfi ténykedését azonban kiszúrta a helyszínen lévő biztonsági szolgálat néhány munkatársa, akik a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a fiatalokat.  

A XIII. kerületi rendőrök a 24 éves K. Csabát és a szintén 24 éves K. Viktort a helyszínen elfogták, majd a bronz puskagolyókat, melynek becsült értéke több mint 1 millió forint lefoglalták. A rongálással okozott restaurálási költség mintegy 10 millió forint. A két férfit a V. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói kihallgatták, majd őrizetbe is vették, ellnük lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indul eljárás.


(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!