Több mint tízmilliót érő, légi eszközökkel csempészett cigarettát foglalt le a NAV

Kék hírek, 2021.09.08

Idén több mint tízmillió forint értékben foglaltak le drónokkal és pilóta nélküli repülőgépekkel csempészett cigarettát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai és a rendőrök az ukrán-magyar zöldhatáron.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel közölte: idén több mint 6 700 doboz cigarettát és két gépet találtak és foglaltak le.

A fokozott zöldhatár-ellenőrzéseknek köszönhetően a bűnözői csoportok egyre inkább a légteret használják illegális tevékenységükhöz, azonban a NAV a rendőrséggel közösen a repülési pontok feltérképezésével, illetve hőkamera használatával állja útját a légi úton történő csempészetnek - tudatták a közleményben.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sajtóreferense az MTI megkeresésére azt mondta: 2018 óta fordulnak elő hasonló, légi eszközökkel elkövetett bűncselekmények. Idén, az eddiginél gyakrabban, 12 alkalommal észleltek ilyet. A lefoglalt drón 20 karton cigarettát szállított, és a pilóta nélküli repülőgép belsejében 25 karton cigarettát találtak - tudatta Dávid Zoltán sajtóreferens.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!