Többen meghaltak egy házrobbanásban az Egyesült Államok Indiana államában

Kék hírek, 2022.08.11

Házrobbanásban legkevesebb 3 ember életét vesztette az Egyesült Államok Indiana államában található Evansville lakóövezetében helyi idő szerint szerda délután. A robbanásban több épület lakhatatlanná vált, a hatóságok folytatják a kutatást további lehetséges áldozatok után - jelentette az amerikai sajtó.

Mike Connelly, a város tűzoltóparancsnoka helyi idő szerint csütörtök reggel azt közölte, hogy a megsérült épületek egy részét biztonsági okokból egyelőre nem lehet átvizsgálni, de további áldozatok is lehetnek. A megrongálódott 39 házból tizenegy lakhatatlanná vált.

Hírtelevíziók bemutatták egy térfigyelő kamera felvételeit, amelyen látható a detonáció. A videón jól látható, ahogy a ház a levegőbe repül. Egyes darabjai 60-70 méter magasra felrepültek.

Lloyd Winnecke helyi polgármester a News Nation hírtelevízió Morning in America című műsorában elmondta, hogy valószínűleg még napokig eltarthat, mire megállapítják, mi okozta a robbanást, mert a pusztítás mértéke "minden képzeletet felülmúl".

2017-ben ugyanezen a városrészen, csak néhány háztömbnyire történt hasonló robbanás, ami két ember halálát okozta. Az akkori detonáció okát máig nem sikerült megállapítani.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!