Többmilliárdos adócsalással gyanúsítják egy bonyhádi céghálózat működtetőit

Kék hírek, 2021.06.03

A Tatabányai Járásbíróság letartóztatott három embert, akit 4,5 milliárd forint összegű adócsalással gyanúsítanak - tájékoztatta a Komárom-Esztergom megyei főügyész csütörtökön az MTI-t.

Reszl Ildikó közölte: a 2017-től Bonyhádon működtetett társaság háromszintű céghálózatot hozott létre. A bűnszervezetet egy házaspár vezette, és a feleség sógora adott nekik adóügyi tanácsokat.

A felső szinten lévő gazdasági társaságok vagyonvédelmi szolgáltatásokra szerződtek, ehhez alvállalkozókat vettek igénybe, akik "bukócégeket" vontak be további alvállalkozóként. A munkavállalók színleg az "eltűnésre" szánt cégekhez voltak bejelentve, azonban a középső szinten lévő társaságok foglalkoztatták őket, a munkabérüket is onnan kapták.

Az egymást váltó "bukócégek" a foglalkoztatás után a járulékokat nem fizették meg, ezen felül fiktív számlákat állítottak ki a középső szinten lévő gazdasági társaságoknak.

A három embert jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják, és a bíróság egy hónapra letartóztatta őket - ismertette a főügyész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!