Torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyen

Kék hírek, 2021.08.06

A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyeken péntek délelőtt - közölte a rendőrség a honlapján.

A személygépkocsival Szerbiába tartóknak a röszkei autópálya-határátkelőhelyen kettő, a Magyarországra érkezőknek négy órát kell várakozniuk. A belépő oldalon autóbusszal érkezőknek egyórás a várakozás.

Intenzív a forgalom a röszkei közúti átkelőnél, ahol a kilépő irányban egyórás a sor, szintén egy órát kell várniuk az Ásotthalomnál Magyarországra érkezőknek.

A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig üzemel.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a Romániából érkezőknek egy órát kell várakozniuk a határátlépésre.

A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő nagylaki és kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!