Újabb egy kilométer hosszan épülhet zajvédő fal az M3-as autópálya kivezető szakaszán

Kék hírek, 2018.11.08

Újabb egy kilométer hosszan, a XV. kerületi Wesselényi utca és a Szentmihály út között épít zajvédő falat az M3-as autópálya Budapestről kivezető szakaszán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK-nak az MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint a kivitelezésre a közbeszerzési eljárás ajánlati felhívása csütörtökön jelent meg. Sikeres közbeszerzési eljárás esetén a munkálatok a szerződéskötést követően, 2019 második negyedévében kezdődhetnek el, és várhatóan fél évig tartanak.

Az autópálya ki- és bevezetőjének két oldalán szakaszosan hat kilométer hosszon áll már zajvédő fal, amelyet a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával és a BKK beruházásával most további 1 kilométerrel toldanak meg.

A projekt a fal építésén kívül a Tompa Mihály utcai autópálya-kihajtó átépítését is tartalmazza. A kihajtónál található, jelenleg a forgalom elől elzárt területre zöldfelületet telepítenek, amely nemcsak szebbé teszi a környezetet, hanem hozzájárul a Tompa Mihály utca zajvédeleméhez is - olvasható a közleményben.

Szintén a projekt része 200 nyílászáró cseréje. A zajvédő fal nem védi egyes autópálya-menti épületek felső szintjeit, ezért, ahol szükséges, a régi nyílászárókat korszerűekre cserélik, hogy a zaj mértéke az előírt határértékeken belül maradjon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!