Újabb sárlavina árasztotta el a vasúti pályát Nagymaros és Zebegény között

Kék hírek, 2020.06.17

Szerda este Nagymaros és Zebegény között a vasúti pályát újabb kő- és sárlavina árasztotta el, amely ezúttal már a 12-es főutat is eltorlaszolta, járhatatlanná tette, az érintett útszakaszt lezárták - közölte a Mávinform és a rendőrség az MTI-vel.

Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese azt írta, hogy a fennakadás miatt a pótlóbuszok Szob és Nagymaros között - Zebegény érintése nélkül - kerülőúton, hosszabb menetidővel közlekednek. Zebegényre Szobról külön térnek be, és onnan haladnak vissza Szob, majd Nagymaros felé.

A rendőrségi honlapra feltett közlemény szerint a 12-es út 23-as kilométerénél, Zebegény térségében zúdult az útra az eső okozta felázott talaj és törmelék, emiatt az érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat terelik.

A Mávinform tudatta azt is, hogy az újabb károk felmérése még tart, a helyreállítás módjáról és ütemezéséről csütörtökön dönt a vasúttársaság. A MÁV 24 órás helyszíni ügyeletet is szervez, hogy az esetleges újabb omlást azonnal észleljék, és megtegyék a szükséges intézkedéseket.

Kora délután Nagymaros és Szob között nagy mennyiségű hordalék, sár és víz zúdult mindkét vágányra az esőzés miatt. Az utasok biztonságáért bizonytalan időre leállították a vonatforgalmat és pótlóbuszokat rendeltek, emiatt azonban hosszabb menetidőre kell számítani a Budapest-Vác-Szob vonalon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!