Vádat emeletek egy pisztolyt értékesítő szegedi férfival szemben

Kék hírek, 2020.12.02

Vádat emeletek egy szegedi férfival szemben, aki egy pisztolyt adott el ismerősének tavasszal a Tisza-parti városban - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Rendőrség Szanka Ferenc közölte, a letartoztatásban lévő, többszörösen büntetett előéletű eladót és a korábban már szintén elítélt vevőt is lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a férfi április 10-én kora délután találkozott össze egy alkalmi ismerősével Szegeden, a Mars téren. A találkozó során felajánlotta, hogy 4 ezer forintért elad neki egy német gyártmányú pisztolyt. A megegyezés és a pisztoly átadását követően együtt elindultak, de még a buszmegállóban a vevő a fegyvert többször elővette, nézegette, hol a nadrágja első, hol pedig hátsó részébe tette. A megállóban várakozók közül többen látták ezt, és értesítették a rendőrséget. A kiérkező járőrök a két férfit a közeli utcákban igazoltatták, előállították, majd őrizetbe vették.

A szakértő megállapította, hogy a pisztoly lőfegyvernek minősül, tartása engedélyköteles, mellyel a vádlottak egyike sem rendelkezett - tudatta a csoportvezető ügyész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!