Vádat emeltek a nevelt gyermekét bántalmazó férfi ellen

Kék hírek, 2021.01.07

Vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki 2020-ban többször súlyosan bántalmazta élettársa másfél éves gyermekét.  

Horváth Szilárd Somogy megyei főügyész csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 32 éves férfi 2020 májusában költözött össze élettársával, akivel közösen nevelték a nő korábbi kapcsolatából született másfél éves kisfiút. A kisgyermek ebben az időszakban gyakran volt nyugtalan, sokat sírt, a vádlott ezért rendszeresen megütötte a gyermek arcát és testét, több alkalommal pedig a kiságyba dobta. A gyermek július végéig többi között bordatörést, sípcsonttörést és lábközépcsont-törést szenvedett el.

A 21 éves anya tudott a bántalmazásról, de nem tett semmit, pedig a gyermek a töréses sérülésektől már nem tudott lábra állni.

A sérüléseket végül július végén a házi gyermekorvos észlelte, és beutalta a kisfiút a megyei kórházba, ahol az elvégzett vizsgálatok alapján egyértelművé vált, hogy a sérülések bántalmazásos eredetűek, ezért az intézmény értesítette a rendőrséget és a gyámhatóságot. A kisfiú azóta felépült, gyermekotthonban helyezték el.

A kaposvári nyomozók a kórházi bejelentést követően őrizetbe vették a férfit, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A Kaposvári Járási Ügyészség a férfi ellen védekezésre képtelen személy sérelmére folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt emelt vádat, a gyermek anyjának pedig kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie. Az ügyészség a vádlottak ellen börtönbüntetést indítványozott - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!