Vádat emeltek a tihanyi sportcsarnok építkezésén dolgozó munkás halála ügyében

Kék hírek, 2021.01.27

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség a tihanyi sportcsarnok építésén dolgozó segédmunkás haláláért felelős építésvezető és az egyik alvállalkozás ügyvezetője ellen. A vádlottakkal szemben felfüggesztett fogházbüntetést, foglalkozás gyakorlásától való eltiltást és pénzbüntetés kiszabását indítványozzák - áll a Veszprém Megyei Főügyészség szerdai közleményében.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény alapján az építkezésen dolgozó munkások 2018 októberében a bejárati főfal falazásán dolgoztak, amely ledőlt, maga alá temetve a sértettet. A sérült férfihez kihívták a mentőket, kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

A vádirat szerint a fal a stabilitás hiánya miatt omlott le, amiért a 38 éves, esztergályos végzettségű, építésvezetéssel megbízott férfit terheli a felelősség, akinek a munka felügyelete, a munkavédelmi előírások betartatása és ellenőrzése tartozott a munkakörébe.

A szerkezetépítési munkákat végző, alvállalkozóként dolgozó cég 47 éves vezetője azért felelős, mert a falazást végző munkásoknak nem volt megbízott vezetője, a brigádban nem dolgozott szakképzett kőműves.

Az ügyészség a vádiratban mindkét vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozza, ezen kívül az építésvezetőként dolgozó férfi esetében a foglalkozás gyakorlásától való eltiltást, a sértettet alkalmazó cég ügyvezetőjével szemben pedig pénzbüntetés kiszabását helyezi kilátásba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!