Vádat emeltek a Törökszentmiklósnál lezuhant motoros vitorlázó repülőgép pilótája ellen

Kék hírek, 2022.06.30

Légi közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt vádat emeltek a Törökszentmiklósnál lezuhant motoros vitorlázó repülőgép pilótája ellen - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint az 51 éves szolnoki férfi 2021. május 8-án a törökszentmiklósi Surjány településrészen lévő repülőtérről - az erős széllökések ellenére - szállt fel motoros vitorlázó repülőgépével. A vádlott és utasa, egy 58 éves férfi már 50-100 méter magasságban járt, amikor a szélirány gyors változása miatt jelentősen lecsökkent a repülő sebessége.

A vádlott a hirtelen megnőtt hátszélben jobb fordulóba kormányozta a repülőgépet, amely a rosszul megválasztott manőver következtében nem tudott felgyorsulni, ezért rohamos magasságvesztést követően a talajba csapódott - közölték.

A baleset következtében a vádlott és utasa súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a vádiratban pénzbüntetést és légi járművezetéstől eltiltást indítványozott. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!