Vádat emeltek az ajkai erőmű területén történt halálos baleset ügyében

Kék hírek, 2021.11.04

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a homlokrakodó gépet vezető férfival szemben, aki munkavégzése során, tolatás közben elütötte munkatársnőjét az ajkai erőmű területén - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a 48 éves férfi 2020. január 7-én egy homlokrakodó géppel dolgozott az ajkai erőmű üzemi területén. A területen dolgozott a sértett is, aki a vádlott által mozgatott faapríték víztartalmának méréséhez vett mintákat, majd munkája végeztével gyalogosan az egyik épület irányába indult, miközben a homlokrakodó mögött haladt el.

A vádlott éppen ekkor hátramenetbe kezdett a géppel, azonban nem győződött meg kellő alapossággal arról, hogy a manőverhez szabad-e a terület, és tolatás közben elütötte az éppen mögé érő sértettet.

A baleset következtében a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A főügyészség hangsúlyozta: közúti balesetért felel a baleset okozója akkor is, ha - mint jelen esetben - a közlekedési szabályok megszegésével nem közúton okoz halálos balesetet. Az ügyészség a férfival szemben elfüggesztett fogházbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt az eljárásra illetékes Ajkai Járásbíróságnak - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!