Vádat emeltek egy 15 évvel ezelőtti pénzszállítórablás ügyében

Kék hírek, 2021.08.27

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki ismeretlen társával megpróbált kirabolni egy pénzszállító autót Budapesten 15 évvel ezelőtt - közölte a fővárosi főügyész pénteken az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleménye szerint a páros 2006. július 7-én egy XIX. kerületi bevásárlóközpont kijáratánál támadta meg a járművet. Az autóból kiszálló biztonsági őr megtagadta a pénz átadását, ami dulakodáshoz vezetett. Ennek során a vádlott társa késsel többször megszúrta a sértettet a fején, a nyakán és a mellkasán. A támadók végül az értékek megszerzése nélkül elmenekültek.

A nyomozó hatóság 2019 szeptemberében rendelte el az eljárás folytatását, amikor az egyik támadót, a mostani vádlottat, sikerült azonosítani.

A Fővárosi Főügyészség jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja a 43 éves férfit, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádlott a társa által elkövetett bántalmazásáról előzetesen nem tudott, abban semmilyen módon nem vett részt - tudatta a főügyész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!