Vádat emeltek egy Budapesten megölt francia férfi gyilkosa ellen

Kék hírek, 2022.07.26

A Fővárosi Főügyészség vádat egy  28 éves férfival szemben, aki 2020 februárjában, Budapest belvárosában egy késszúrással megölt egy fiatal francia férfit - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

Rendőrség-felirat A vádirat szerint az amerikai-brit-magyar állampolgárságú vádlott 2019 decemberében rokonlátogatásra érkezett Budapestre - írta az ügyészség. A férfi 2020. február 7-én az esti órákban egy ismerősével szórakozni indult. Az éjszaka folyamán több belvárosi szórakozóhelyen is megfordultak, és a vádlott nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott. A férfi a hajnali órákban, miközben hazafelé tartott, az V. kerületi Károlyi kert mellett, az úttesten áttérve, megindult a túloldalon, a járdán sétáló 25 éves francia férfi irányába. A vádlott futva közelítette meg a sértettet, majd amikor odaért hozzá, kétszer arcon ütötte és a nála lévő késsel, egy határozott mozdulattal mellkason szúrta. A francia férfi a helyszínen életét vesztette, életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg - tették hozzá.

Az ügyészség közlése szerint a támadás után a vádlott futva távozott a helyszínről.

A Fővárosi Főügyészség a letartóztatásban lévő 28 éves férfival szemben emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!