Vádat emeltek egy egri tömegverekedés három résztvevője, köztük két biztonsági őr ellen

Kék hírek, 2020.06.05

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével vádol három embert, köztük két biztonsági őrt az Egri Járási Ügyészség - közölte a Heves megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Rendőrség Szalóki Zoltán tájékoztatása szerint a három férfi 2018 októberében egy 15 éves fiút bántalmazott az egri moziban tartott zenés-táncos rendezvényen. A sértettet először egy 20 év körüli fiatal - az ügy harmadrendű vádlottja - ütötte meg, s ennek nyomán tömegverekedés alakult ki.

Ebbe avatkozott bele a program rendjét felügyelő két biztonsági őr - az első- és a másodrendű vádlott -, aki a gyenge fényviszonyok és egy félreértés miatt a harmadrendű vádlott helyett a sértettet próbálta megfékezni. A fiú azonban őket is támadónak vélve ellenállt és erőszakosan próbált védekezni, amelyre válaszul a két őr erővel kirángatta a teremből és megpofozta.

Az Egri Járási Ügyészség a biztonsági őrökkel szemben felfüggesztett szabadságvesztés, illetve elzárás büntetés kiszabását indítványozta, továbbá javasolta határozott időre történű eltiltásukat foglalkozásuk gyakorlásától. A harmadrendű vádlott esetében az ügyészség közérdekű munkavégzés elrendelését kérte a bíróságtól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!