Vádat emeltek egy fegyőrökre támadó fogvatartott ellen Kecskeméten

Kék hírek, 2022.04.28

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a kecskeméti börtönben egy fegyőrt többször arcon ütött, egy másikat pedig megfenyegetett és leköpött - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Átadták az új kiskunhalasi börtönt Schmidt Gábor tájékoztatása szerint a férfit hivatalos személy elleni erőszakkal, becsületsértéssel és könnyű testi sértéssel vádolják.

A vádlott 2019-ben letartóztatásban volt egy emberölés miatt folyó bűnügyben a kecskeméti börtönben. Abban az évben, augusztus 12-én a ruháját átvizsgáló fegyőrt életveszélyesen megfenyegette és arcon köpte.

Fél évvel később, 2020. február 15-én a körletfelügyelő többször felszólította a férfit, hogy a hagyja el a zárkát, mire a vádlott felé rohant és arcon ütötte, ezért megbilincselték. A férfi ezután elkezdte a fejét a falhoz ütni. A fegyőr felszólította, hogy hagyja abba, a vádlott erre hirtelen hátracsapta a fejét, amellyel megütötte a sértett arcát. A fegyőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!