Vádat emeltek egy férfi ellen, aki robbantással fenyegetett egy rendőrkapitányságot

Kék hírek, 2022.05.02

Vádat emeltek egy budapesti kerületi rendőrkapitányságot robbantással fenyegető férfi ellen, aki így akart bosszút állni az ott dolgozó volt párján - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Rendőrség Közleményükben azt írták: az 58 éves férfi nem tudta elfogadni, hogy szakított vele a kapitányságon dolgozó nő, akivel tavaly április végéig élt élettársi kapcsolatban. Bosszút akart állni volt párján, ezért 2021. június 22-én reggel mobiltelefonról felhívta a 112-es segélyhívót azzal a valótlan állítással, hogy aznap délután bomba fog robbanni a kapitányságon.

A férfit a bíróság pár hónappal korábban egy másik ügyben közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

A mostani ügyben a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfit ugyancsak közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy rendeljék el a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés letöltését is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!