Vihar - Mávinform: a Dunántúlon még vannak forgalomkorlátozások

Kék hírek, 2023.02.04

A Dunántúlon szombat este is folytatódik a viharkárok miatti helyreállítás a vasútvonalakon, ezért továbbra is forgalomkorlátozásokra kell számítani - közölte a Mávinform az MTI-vel. Az Alföldön megszűntek a fennakadások a vasúti közlekedésben, estére ezeken a vonalakon helyreállt a menetrend.

A Mávinform emlékeztetett arra: szombat reggeltől a szélviharok miatt számos dunántúli vasútvonalon alakultak ki jelentős fennakadások, és a fakidőlések miatt napközben több vonalszakaszon ideiglenesen leállt a vonatközlekedés.

A vasúttársaság szakemberei a katasztrófavédelemmel közösen egész nap folyamatosan dolgoztak a károk felszámolásán - írták.

A tájékoztatás szerint a Dombóvár-Gyékényes vonalon, a Somogyszob-Gyékényes szakaszon várhatóan szombat éjjel indulhat újra a forgalom, addig Kaposvár és Gyékényes között pótlóbuszok közlekednek. Legalább 1-2 órával hosszabb az eljutási idő, mivel helyenként a közúton is korlátozások vannak.

Kaposvár és Somogyszob között több helyen a kidőlt fák eltávolítása és a felsővezeték-hálózat javítása hosszabb időt vesz igénybe, ezen a szakaszon várhatóan vasárnap késő délutánig pótlóbuszok közlekednek, az átszállások miatt a Dombóvár-Gyékényes vonalon 60-90 perccel hosszabb lehet az utazás.

A dél-balatoni vonalon a napközben megrongálódott felsővezeték helyreállítása még tart, ezért éjszakáig Siófok és Balatonszemes között pótlóbuszok járnak, várhatóan hajnalra áll helyre a forgalom.

A Budapest-Pécs vonalon a napközbeni fennakadások után fokozatosan áll helyre a menetrend, az esti órákban Vásárosdombó és Sásd között a biztosítóberendezés meghibásodása lassítja a közlekedést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!