TV műsor

Zaklatási ügyek - Nem emelnek vádat James Toback forgatókönyvíró-rendező ellen

Kék hírek, 2018.04.10

Nem emel vádat a Los Angeles-i ügyészség James Toback amerikai forgatókönyvíró-rendező ellen, akit öt nő jelentett fel szexuális zaklatás miatt.

Az ügyészség hétfői közleménye szerint négy esetben elévült a bűncselekmény, az ötödik esetben pedig a felperes nem jelent meg a bíróság előtt. Valószínűleg az ő ügyében is megtörtént az elévülés, de ha a sértett mégis jelentkezik, az ő dossziéját újranyitják - közölték.

A vádak az 1978 és 2008 közötti időszakra nyúlnak vissza. A bírósági dokumentumok szerint a filmes vagy maga végzett önkielégítést a nők társaságában, vagy őket kényszerítette maszturbálásra. Nemi erőszakról nincs szó a feljelentésekben.

A Los Angeles Times egy tavalyi cikkében 38 nő vádolta meg szexuális zaklatással a rendezőt, s a cikk után további 200 nő jelentkezett a lapnál hasonló panasszal.

Bár a 73 éves Toback nem a leghíresebb érintettje a tavaly kitört zaklatási botránynak, az ő ügye kiemelkedett a sértettek kirívóan magas száma miatt.

A rendező tagadott minden vádat, részint egészségi állapotára hivatkozva, részint arra, hogy a Los Angeles Times által idézett nőkkel soha nem találkozott, "vagy ha mégis, akkor öt percnél kevesebb időre, mert nem emlékszik rájuk".

Toback 1991-ben két Oscar-díjat kapott a Bugsy című gengszterfilm forgatókönyvéért. Ő írta és rendezte a Védtelenül című drámát Nastassja Kinskivel, a Fekete-fehér című filmet Robert Downey Jr.-ral, legutóbbi rendezése, a The Private Life of a Modern Woman pedig a velencei filmfesztiválon debütált.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!