Azonosították az oroszországi Izsevszkben leomlott lakóépület halálos áldozatait

Kék hírek, 2017.11.10

A nyugat-oroszországi Izsevszkben azonosították az előző napi házomlás immár hét halálos áldozatát, és eljárást indítottak az egyik lakó ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy szándékosan idézte elő a gázrobbanást - közölték a hatóságok.

A rendőrség őrizetbe vette Alekszandr Kopitovot, aki anyjával együtt élt abban a lakásban, amelyben a detonáció történt. A hivatalos közlemény szerint tettének indítéka személyes ellenszenv lehetett, de azt hogy kin akart bosszút állni, nem hozták nyilvánosságra. Kopitovot elmeorvosi vizsgálatnak fogják alávetni.

Izsevszkben szombaton és vasárnap gyásznapot tartanak.

A kilencszintes épületben előző nap történt robbanás. A hét már megtalált áldozat között három gyermek, három nő és egy férfi volt. Egy ember sorsa még ismeretlen, feltételezések szerint ő is a romok alá került. A helyi kórházban egy sérültet, egy kislányt ápolnak még.

A robbanás halottainak hozzátartozói egymillió rubeles (5 millió forint), a sérültek 200-100 ezer rubeles segélyben részesülnek. A hatóságok a biztonsági előírásoknak nem megfelelő munkavégzés címén indítottak vizsgálatot.

Szemtanúk és a szerencsétlenségről készített felvételek szerint a lakórész kártyavár módjára, másodpercek alatt omlott össze. Az épület alsó szintjén egy lángcsóva szaladt végig a robbanás pillanatában. Ezt követően a panelekből épült sorház sarka leomlott, s a területet sűrű porfelhő lepte be.

Sajtójelentések szerint egyébként csütörtök este hamis bombariadó volt abban az iskolában, amelyben a beomlott ház lakóit ideiglenesen elszállásolták.

Izsevszk Oroszország európai részén, az Uráltól nyugatra található. Udmurtföld fővárosa. Nehéz- és hadiipari központ, Tatabánya testvérvárosa.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!